Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackBBQ / grillMidden-Oosten

Baba ganoush met geroosterde aubergines

Een lekkere en gezonde snack! Deze baba ganoush is gemaakt door Simone van Foodquotes

Ingrediënten

2 aubergines
2,5 el olijfolie
1 snuf zout en peper
1,5 el tahin
0,5 tl paprikapoeder
1 tl citroensap

Voor de topping:
6 cherry tomaatjes
1 geroosterde paprika
5 takjes verse peterselie
0,5 el olijfolie
1 snuf zout

Voor het serveren:
0,5 komkommer
12 radijsjes
0,5 krop baby romaine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Snij de aubergines in de lengte doormidden en snij het vruchtvlees kruislings in (zonder de schil de beschadigen). Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 1,5 el olijfolie. Bestrooi met een snuf zout en peper en rooster ze 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Haal de aubergines uit de oven en laat even afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de aubergines en doe in een keukenmachine. Voeg 1 el olijfolie, tahin, paprikapoeder en citroensap toe en mix tot een romige massa. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout/peper/paprikapoeder/citroensap.

Snijd de cherry tomaatjes en de geroosterde paprika in kleine blokjes en doe in een kommetje. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Schep er de olijfolie door en breng op smaak met een snuf zout.
Verdeel de baba ganoush over een bord en daaroverheen de topping. Serveer de baba ganoush met plakjes komkommer, halve radijsjes en de baby romaine.


Copyright Foodquotes