BBQ Smaakmakers

BBQ Smaakmakers

Tijdens de mooie zomerdagen genieten we graag van het mooie weer en een heerlijke BBQ met familie of vrienden. Ben jij op zoek naar nieuwe gerechten en smaken op de BBQ? Probeer dan de BBQ Smaakmakers die perfect zijn als vegetarisch alternatief op de BBQ of als lekkere side-dish. Moeilijk? Helemaal niet! De aubergine is veelzijdig en je kunt deze groente makkelijk op smaak brengen met jouw favorieten. We helpen je graag met wat heerlijke smaakcombinaties die goed matchen met de aubergine. Tover je graag snel de Griekse sfeer op tafel? Of wat dacht je van een zomerse en frisse Garlic Lemon saus. Houd je veel van de wereldse keuken probeer dan eens de Mexican Salsa of Spicy Oriental. Met deze smaken voelt het weer heel even als of je op vakantie bent. Op zoek naar een uitdagende smaak dan past Orange Honey helemaal bij jou! De smaken maak je makkelijk met ingrediƫnten die je veelal in huis hebt. Grill de aubergine en voeg smaak toe door jouw favoriete saus of topping. Geen zin om de BBQ aan te steken? Geen probleem! De BBQ Smaakmakers zijn ook makkelijk te bereiden in de oven, grillpan of koekenpan.

De aubergine is voor veel Nederlanders een redelijk onbekende groente. Slechts één op de tien Nederlanders eet deze. Met de campagne ‘BBQ Smaakmakers’ willen verschillende partijen uit de auberginebranche daarom consumenten laten ervaren dat deze groente verrassend veelzijdig èn een culinaire uitdaging is. Ook op de zomerse BBQ.

Vegetarisch alternatief
Dit bestaat uit een vijftal recepten waarmee je de aubergine na het grillen of bakken eenvoudig op smaak brengt. De inspiratie hiervoor komt uit verschillende wereldkeukens. Het gaat om de toppings Salsa Mexicana, Greek Style en Garlic Lemon en om de sauzen Spicy Oriental en Orange Honey. Deze zijn makkelijk te bereiden met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Aubergine in combinatie met deze BBQ Smaakmakers is bovendien een prima vegetarisch alternatief of geschikt als lekkere sidedish.

Klik helemaal onderaan deze pagina op de verschillende smaken, dan kom je op het uitgebreide recept!

Wil je het receptenboekje digitaal ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@aubergine.nl onder vermelding van Receptenboekje BBQ Smaakmakers.

 alt=

 

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Ken jij nog een ander recept met aubergines? Laat het ons weten! Deel je creatie via social media of e-mail!

Akkoordakkoord