BBQ Smaakmakers

BBQ Smaakmakers

Aubergines zijn verrassend veelzijdig. Ook op de BBQ. Om meer consumenten deze zomerse kant van Nederlandse groente te laten ontdekken, lanceert de auberginebranche vanaf 10 augustus een recept-winactie in supermarkten. Deze actie is onderdeel van de campagne ‘BBQ Smaakmakers’. Basis hiervoor zijn vier receptideeën van chef-kok Guus Vredenburg voor het op smaak brengen van de aubergine. Verschillende foodbloggers en lifestylemedia haken aan bij de campagne. Ze laten de aubergine ‘shinen’ op hun (social) mediakanalen.

De aubergine is voor veel Nederlanders een redelijk onbekende groente. Slechts één op de tien Nederlanders eet deze. Met de campagne ‘BBQ Smaakmakers’ willen verschillende partijen uit de auberginebranche daarom consumenten laten ervaren dat deze groente verrassend veelzijdig èn een culinaire uitdaging is. Ook op de zomerse BBQ.

Vegetarisch alternatief
In samenwerking met chef-kok Guus Vredenburg is daarom het concept ‘BBQ Smaakmakers’ ontwikkeld. Dit bestaat uit een viertal recepten waarmee je de aubergine na het grillen of bakken eenvoudig op smaak brengt. De inspiratie hiervoor komt uit verschillende wereldkeukens. Het gaat om de toppings Salsa Mexicana en Garlic Lemon en om de sauzen Spicy Oriental en Orange Honey. Deze zijn makkelijk te bereiden met ingrediënten die iedereen wel in huis heeft. Aubergine in combinatie met deze BBQ Smaakmakers is bovendien een prima vegetarisch alternatief of geschikt als lekkere sidedish.

Klik helemaal onderaan deze pagina op de verschillende smaken, dan kom je op het uitgebreide recept!

Wil je het receptenboekje digitaal ontvangen, stuur dan een mailtje naar info@aubergine.nl onder vermelding van Receptenboekje BBQ Smaakmakers.

Winactie

Om consumenten deze zomer te prikkelen om op de BBQ aan de slag te gaan met deze vier smaakmakers in combinatie met aubergines, start vanaf 10 augustus een recept-winactie.

Bij verschillende supermarkten zoals Jumbo, PLUS, Vomar, DEEN, Hoogvliet, BOON, BONI, Smeding en Jan Linders is op de aubergines een campagnesticker te vinden. Daarop staat een van de vier recepten en een uitleg over de winactie. Consumenten die een foto delen van hun auberginegerecht op Instagram met #BBQSmaakmakers en #aubergine maken kans op een mini-Big Green Egg.

14 september maken we de winnaar bekend!

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Ken jij nog een ander recept met aubergines? Laat het ons weten! Deel je creatie via social media of e-mail!

Akkoordakkoord