500 gram gekookte krieltjes
1 el olijfolie
5 kleine (rode) uien
1 courgette
1 aubergine
6 el pesto rosso
350 gram gehakt
peper en zout
Extra: spiesjes
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. Rijg de krieltjes aan 8-12 spiesjes en bestrijk met olijfolie. Pel en snijd 1 ui fijn en de rest in vieren. Maak de courgette en aubergine schoon en snijd in plakken van maximaal 1 ½ cm dikte.
Meng de groenten met 2 el pesto. Meng het gehakt met de fijngehakte ui, 4 el pesto en een 1 tl peper. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt. Rooster de burgers en de krielspiesjes op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 15 min. aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld. Rooster de groenten 8 min.
Bestrooi de gegrilde groenten en de krielspiesjes voor het serveren met wat peper en zout. Serveer de pestoburgers met de krielspiesjes en de groenten direct.
Bron: www.bertolli.nl