- 400 gram rundergehakt
- 3 grote aubergines
- 0,5 liter Turkse yoghurt
- 3 teentjes knoflook
- 5 tomaten
- 3 uien
- Bieslook
- Cajun peper
- Olijfolie
- 1 pak wraps
- Peper
- Zout
- Oregano
- Geraspte oude kaas
Prik enkele gaatjes in de aubergine. Laat de drie aubergines met schil een half uur poffen in de oven tot ze zacht en verschrompeld zijn. Laat ze afkoelen, schil de aubergine en pureer het vruchtvlees.
Meng de yoghurt met 2 teentjes geperste knoflook.
Leg heel kort de tomaten in kokend water, ontvel ze en snij in stukjes. Voeg wat peper, zout en oregano toe.
Braad het gehakt met wat olie, een teentje knoflook en de cajun peper (naar smaak) gaar en bruin.
Leg een wrap op een bord, vul deze met een flinke laag yoghurt, dan het gehakt, gevolgd door het tomatenmengsel, dan de auberginepuree en tenslotte een flinke laag uienringen. Vouw de wrap dicht en leg in een ingevette ovenschaal. Vul de ovenschaal met wraps en schenk de overige yoghurt over het gerecht heen en voeg de restanten tomaat toe. Strooi tenslotte een laagje oude geraspte kaas (of Parmezaan) over de wraps en zet ze 15 minuten op 200 graden in de oven of tot de kaas mooi gesmolten is. Garneer voor het serveren royaal met verse bieslook.
Bron: Purple Pride