1 aubergine
zeezout
16 krieltjes (in schil)
1/2 potje gedroogde tomaten in olie
verse basilicum
16 cherry tomaatjes
4 el olijfolie
zwarte peper
Aubergine wassen, schoonmaken en in 6 cm dunne plakken snijden. Plakken in lengte halveren, bestrooien met zout en ca 20 minuten laten liggen. Intussen aardappeltjes in pan met weinig water en zout in ca. 5 minuten beetgaar koken en in een zeef laten uitlekken. In keukenmachine de gedroogde tomaatjes en basilicum pureren tot grove pasta. Breng dit op smaak met peper. Plakken aubergine droogdeppen met keukenpapier en bestrijken met tomatenmengsel. Elke plak stevig oprollen.
Afwisselend aubergine rolletjes, krieltjes, tomaatjes aan spiezen steken. Spiezen tot gebruik in koelkast leggen.
Laat de spiezen op kamertemperatuur komen en bestrijk ze rondom met de olijfolie. Rooster vervolgens in 6 minuten rondom mooi bruin.