4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackVegetarisch

Auberginesandwich gevuld met mozarella en basilicum

Ingrediënten

2 aubergines
vergine olijfolie
2 bollen mozzarella
12 blaadjes basilicum
4 tl groene pesto 
zout en peper uit de molen

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in 8 lange plakken in totaal. Besprenkel de plakken aan beide kanten met olijfolie.

Verwarm ondertussen een grillpan of contactgrill. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel ze over vier van de plakken aubergine. Leg op de mozzarella de basilicumblaadjes. Strooi er wat versgemalen peper en zout over.

Als je een grillpan gebruikt, grill dan eerst de 4 overgebleven plakken aubergine aan één kant, tot ze mooie grillstrepen hebben. Besmeer ze daarna aan de ongegrilde kant met pesto en leg ze omgekeerd op de met mozzarella belegde aubergineplakken. Leg de sandwiches vervolgens op de grillpan tot de mozzarella gesmolten is.
Met een contactgrill hoef je de bovenste plakken niet voor te grillen. Besmeer ze aan één kant met pesto, leg ze omgekeerd op de andere plakken en grill de sandwiches in de contactgrill tot de mozzarella is gesmolten.

Tip:
Je kunt voor dit gerecht ook extra vergine olijfolie gebruiken. Deze olijfolie is extra krachtig.