4 aubergines
basilicum
6 grote tomaten
balsamico azijn
1 el suiker
1 bakje roomkaas met kruiden
2 teentjes knoflook
peper
zout
Parmezaanse kaas
Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken (+/- 0,5 cm). Verhit ondertussen de met olijfolie ingesmeerde grillpan en voeg er de met peper, zout en knoflook bestrooide aubergineplakken aan toe. Laat alles zo’n 5 minuten per kant grillen zodanig dat de aubergine knapperig wordt, maar toch nog bewerkt kan worden.
Smeer de gegrilde plakken aan één zijde in met roomkaas en rol de plak op met de roomkaas aan de binnenzijde en leg ze in een ovenschaal.
Kook de tomaten heel kort in een pan water en ontvel de tomaten. Pureer het vruchtvlees samen met een teentje knoflook, een klein scheutje balsamico, peper, zout en suiker.
Schenk de tomatensaus over de rolletjes aubergine en voeg wat basilicum en Parmezaanse kaas toe voor de smaak. Zet even in de oven tot de kaas gesmolten is. Serveer eventueel bij pasta, een salade of ciabatta.
Bron: Purple Pride