Voor 12 hapjes:
Was de zoete aardappels en rol ze in aluminiumfolie. Verhit de Big Green Egg® tot 180°C en pof in 15 tot 20 minuten gaar, pel de schil er af en pureer.
Rasp de kaas, snijd de lente ui, paprika’s en tijm en voeg aan de aardappels toe. Doe er zout en peper en geperste knoflook bij.
Snijd de aubergine in de lengte in ten minste 12 plakken van een halve cm dikte. Meng de bloem met de kruiden en verdeel dit over de aubergineplakken. Leg de plakken aubergine op de cast iron grid en laat aan beide zijden grillen tot de plakken mooie bruine strepen hebben, maar niet te gaar zijn. Laat wat afkoelen. Schep op elke plak een schepje aardappelmengsel en rol op. Leg de rolletjes in een ovenschaal, leg er plakjes tomaat op en zet 10 minuten in de Big Green Egg® van 180°C. Strooi er voor het serveren gesneden peterselie over.
Bron: De Braadslee