13-15 hapjes voor een aantal Personen SnackBijgerechtVegetarisch

Auberginerolletjes met walnoot

Deze met walnoot gevulde auberginerolletjes zijn super lekkere hapjes voor bij een lunch of borrel.

Dit recept is speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Jaimy van Jaimy's kitchen. Bekijk hier de blog van Jaimy met dit mooie recept.

Ingrediënten

2 aubergines
50 gr walnoot
60 gr granaatappelpitjes
4 el (soja) yoghurt of kwark
5 gr dille
zout en peper
olie om in te grillen

Bereidingswijze

Snij de aubergines in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Grill ze vervolgens in een klein laagje olie in de grillpan tot er mooie streepjes ontstaan en de aubergines gaar zijn. Leg ze aan de kant.
Voeg de dille en walnoten toe in een keukenmachine of snij het heel klein met een mes. Bewaar een paar takjes van de dille voor de garnering. Voeg vervolgens de (soja) yoghurt toe en breng op smaak met zout en peper. Roer de granaatappelpitjes er doorheen, maar hou er een aantal apart.
Neem een plakje aubergine, leg een theelepel van het mengsel op het plakje en rol vervolgens tot een mooi rolletje. Herhaal met de rest van de plakjes aubergine. Garneer met een een paar granaatappelpitjes en dille.