Veel (30 min of meer) SnackVegetarischOvengerecht

Auberginepizza

De bodem bestaat, samen met een eenvoudig gistdeeg, uit een aangebraden aubergineplak. Een heerlijk en origineel recept van Alina & Simon.

Ingrediënten

Voor de auberginebodem:
1 aubergine
225 g speltmeel
1/2 pakje gist
1 theelepel zout
1 el olijfolie
125 ml water

Voor de saus:
200 ml tomatensaus
snufje gistvlokken, zout & peper
1 eetlepel oregano

Plantaardige topping:
150 g courgette
10 champignons
1 ui
2 teentjes knoflook
handvol (vegan) kaas

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in plakken van circa 0,5 cm breed, breng op smaak met zout en laat even rusten. Bak vervolgens aan beide kanten bruin met een beetje olie in de pan. Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed tot een glad deeg ontstaat. Verwarm de oven voor op 200 ° C boven- en onderwarmte.

Rol het deeg dun uit en steek er enkele vierkantjes uit. Leg de plakjes aubergine elk op een vierkant, vouw ze samen en druk de randen van het deeg tegen elkaar. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en leg ze op het deeg.

Snijd de groenten voor de topping in kleine blokjes en bak ze in een pan met wat olie. Verdeel het vervolgens over de auberginebodem en strooi er wat (vegan) kaas overheen. Zet ze ongeveer 30 minuten in de oven, tot de rand van het deeg lichtbruin is. Eet smakelijk!