4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) RijstCouscousVegetarischIndiaas

Auberginecurry met tomaat en kikkererwten

Heerlijk recept zonder lactose, melkeiwit of eieren. Om het glutenvrij te maken: kies rijst of glutenvrije couscous om het gerecht mee te serveren.

Ingrediënten

o   2 aubergines

o   2 uien

o   2 teentjes knoflook

o   3 el olie

o   1 el geel mosterdzaad

o   zout en peper

o   1 rode Spaanse peper

o   1 el geraspte gember

o   400 g kikkererwten

o   1 el garam massala

o   2 tl kurkuma

o   400 ml kokosmelk

o   2 dl water

o   1 limoen

o   200 g cherrytomaatjes

Om op te dienen:

o   Rijst (of een andere graansoort)

o   Koriander

Bereidingswijze

·         Maak de aubergines schoon, snijd ze doormidden en daarna in plakken. Pel en snipper de ui en knoflook.

·         Fruit de ui en knoflook in een beetje olie in een pan samen met het mosterdzaad. Voeg zout en peper toe.

·         Bak de aubergine een voor een in een koekenpan in de resterende olie en zet weg op een bord.

·         Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd in dunne reepjes. Schil en rasp de gember. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Doe ze in de pan samen met de rest van de specerijen, de kokosmelk en het water.

·         Laat het gerecht ongeveer 20 minuten sudderen. Voeg de aubergine toe en laat nog ongeveer 5 minuten sudderen. Breng het gerecht op smaak met limoensap, zout en peper. Halveer de tomaten en voeg ze toe aan het gerecht.

·         Om op te dienen: serveer het gerecht met rijst en koriander.

Bron: Purple Pride