4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackLunchBrood/ sandwiches

Aubergineburger met amandelen

Bron: Purple Pride

 

Tip : Toast het brood voor het opdienen.

Ingrediënten

Hamburgers

1 aubergine

30 gr bloem

1 ei

Zout en peper

60 gr geraspte Parmezaanse kaas

60 gr amandelen

3 el olijfolie

 

Garnituur

½ rode ui

1 tomaat

125 gr mozzarella

65 gr rucola

4 hamburgerbroodjes (of 8 sneetjes zuurdesembrood, voor 4 hamburgers)

Bereidingswijze

·         Verwarm de oven voor op 175°C.

·         Hamburgers: snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1,5 cm dikte.

·         Strooi de bloem op een bord. Klop het ei in een diep bord, voeg zout en peper toe. Rasp de kaas en hak de amandelen en meng deze op een bord.

·         Garnituur: pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes. Leg de rucola op het brood.

·         Hamburgers: haal de plakken aubergine door de bloem. Haal ze dan door het ei en tenslotte door het Parmezaanse kaas-mengsel. Bak ze een voor een in de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur tot ze goudbruin zijn. Leg ze op een bakblik en zet ze gedurende ca. 12 minuten in de oven.

·         Serveer de hamburgers met alle garnituur.