2 Personen Veel (30 min of meer) VoorgerechtSnackVegetarisch

Auberginebroodtorentje met rode ui

Ingrediënten

1 rode ui
1 ei
1 aubergine
1 snee brood
olijfolie
peper
zout
peterselie
Italiaanse kruidenmix
roma of cherry tomaatjes

Bereidingswijze

Leg de met olie ingesmeerde aubergine met schil in de oven (stand 4) tot deze zacht en gerimpeld is. Snij de aubergine in de lengte doormidden en haal met een lepel het vruchtvlees er uit.
Snipper en fruit de ui in een pan met een beetje olijfolie. Bak vervolgens de kleingesneden stukjes brood even mee en voeg het auberginevruchtvlees toe. Laat een paar minuutjes sudderen. Zet de pan van het vuur en voeg de peterselie en Italiaanse kruiden naar smaak toe.
Schep het mengsel plus een ei in een blender of pureer met een staafmixer. Vet 2 vormpjes (bijvoorbeeld ramequin bakjes) in met olie en leg op de bodem bakpapier. Vul de vormpjes met het auberginebroodmengsel en leg bovenin een met olie ingevet Roma tomaatje.
Zet de ramequinbakjes in een ovenschaal met water ongeveer 40 minuutjes in de oven (stand 4). De broodtorentjes zijn gaar wanneer ze in volume zijn toegenomen en aan de bovenzijde licht ingedroogd zijn.
Serveer in het ramequinbakje, of haal voorzichtig het torentje los van de zijkant en schep het torentje op een los bord. Garneer eventueel met extra partjes Roma tomaat.

Bron: Purple Pride