4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Pasta

Aubergine-tomaatlasagne met een tartaartje en yoghurtsaus

Ingrediënten

  • 2 aubergines,
  • 8 tomaten
  • zout en peper
  • peper
  • tijm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 tartaartjes
  • boter
  • 1 sneetje oud wit brood
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 40 gram fijne walnoten
  • 1 eetlepel fijngehakte munt
  • 1½ deciliter dikke yoghurt

citroensap

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergines en tomaten. Snijd de aubergines in lange dunne plakken (ca. ½ cm dik). Leg de helft van de plakken op een bakplaat, beleg ze met de in plakken gesneden tomaten en bestrooi ze met zout, peper en tijm naar smaak. Dek de tomaat af met de overige aubergineplakken en bestrooi ook deze met zout, peper en tijm. Besprenkel het geheel met olie. Bak de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Maak intussen de yoghurtsaus. Week het sneetje brood zonder korst 5 minuten in ½ dl water. Knijp het brood goed uit en meng het met 1 eetl. olijfolie, de knoflook, walnoten en munt. Roer de yoghurt erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Bak de met zout en peper bestrooide tartaartjes in de hete boter. Serveer het tartaartje met de yoghurtsaus en de aubergine-tomaatlasagne. Lekker met couscous.

Tips

  • Vervang het tartaartje door een ongepaneerde schnitzel
  • Vervang de munt door peterselie
  • Vervang de walnoten door amandelen