citroensap
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aubergines en tomaten. Snijd de aubergines in lange dunne plakken (ca. ½ cm dik). Leg de helft van de plakken op een bakplaat, beleg ze met de in plakken gesneden tomaten en bestrooi ze met zout, peper en tijm naar smaak. Dek de tomaat af met de overige aubergineplakken en bestrooi ook deze met zout, peper en tijm. Besprenkel het geheel met olie. Bak de lasagne in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10-15 minuten. Maak intussen de yoghurtsaus. Week het sneetje brood zonder korst 5 minuten in ½ dl water. Knijp het brood goed uit en meng het met 1 eetl. olijfolie, de knoflook, walnoten en munt. Roer de yoghurt erdoorheen en breng op smaak met zout, peper en citroensap. Bak de met zout en peper bestrooide tartaartjes in de hete boter. Serveer het tartaartje met de yoghurtsaus en de aubergine-tomaatlasagne. Lekker met couscous.
Tips