4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer)

Aubergine stoofpotje

Ingrediënten

- 500 gram rundvlees (riblap)
- Halve liter rode wijn
- Olijfolie
- Groot blikje tomatenpuree
- 1 ui
- 1 eetlepel bloem
- 1 theelepel oregano
- 1 aubergine
- 1 eetlepel honing
- 1 courgette
- 1 paprika
- 1 teentje knoflook
- Halve eetlepel groene pesto

Bereidingswijze

Snij het vlees in reepjes. Fruit de gesneden ui eventjes in een ruime braadpan en voeg het vlees toe.
Braad het vlees rondom bruin, voeg de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee. Voeg de bloem toe en blus het geheel af met de wijn. Blijf roeren om klonteren te voorkomen.
Schenk 1 deciliter water samen met de honing, pesto en oregano over het vlees en laat het gerecht ruim 1,5 uur op een laag pitje stoven. Wanneer de saus te dik is, voeg wat water toe.
Snij de groenten in blokjes en voeg de groenten en de knoflook na 1,5 uur stoven aan het gerecht toe. Laat het stoofpotje nog 15 minuten zachtjes stoven zodat ook de groenten gaar zijn. Breng het gerecht verder op smaak met peper en zout.

Bron: Purple Pride