Mohge
13-15 hapjes voor een aantal Personen SnackBijgerechtVegetarisch

Aubergine rolletjes met walnoot

Deze aubergine rolletjes zijn heerlijke hapjes voor bij de borrel of bij een lekkere brunch. De hapjes zijn vegan, omdat ze gevuld zijn met walnoot, granaatappel en sojayoghurt. Ze kunnen ook met kwark gemaakt worden!

 

Dit recept is speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Jaimy van Jaimy's kitchen. Bekijk hier de blog van Jaimy met dit mooie recept.

Ingrediënten

2 aubergines
50 gr walnoot
60 gr granaatappel pitjes
4 el (soja) yoghurt of kwark
5 gr dille
peper en zout
olie om in te grillen

Bereidingswijze

Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer een halve centimeter. Dit kun je met een mes of met een mandoline doen.
Grill de aubergines in een klein laagje olie in de grillpan tot er mooie streepjes ontstaan en de aubergines gaar zijn. Leg deze aan de kant.
Voeg de walnoten en dille in een keukenmachine of snijd deze helemaal klein met een mes. Bewaar een paar takjes dille voor de garnering. Voeg vervolgens de (soja) yoghurt toe en breng op smaak met peper en zout. Roer de granaatappel pitjes er doorheen, maar houd er een paar apart.
Neem een plakje aubergine, leg een theelepel van het mengsel op het plakje en rol vervolgens tot een mooi rolletje. Herhaal met de rest van de plakjes aubergine. Garneer met een een paar granaatappel pitjes en overgebleven takjes dille.