4 Personen Veel (30 min of meer) SnackLunchBijgerechtVegetarisch

Aubergine pizza

Ingrediënten

1 aubergine
1 el tomatenpuree
1 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
½ tl suiker
mespuntje harissa of sambal
1 bol mozzarella
10 cherrytomaatjes
20 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 takjes tijm

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in ronde plakken van 1,5 cm dikte en kerf wat in aan de bovenkant. Bestrooi met wat zout en peper. Maak een mengsel van de tomatenpuree, suiker, harissa of sambal, olijfolie en oregano. Smeer de bovenkanten van de plakken in met het mengsel. Leg de plakken op een bakplaat en laat deze in een oven van 175°C ongeveer 15 minuten garen. Snijd intussen de mozzarella in dunne plakken en de tomaatjes in vieren. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Haal nu de aubergineplakken uit de oven en verdeel de mozzarella, tomaatjes en tijm over de aubergineplakken. Zet de bakplaat 7 minuten terug in de oven, zodat de mozzarella gaat smelten en de tomaatjes garen. Haal de pizza’s uit de oven en bestrooi deze met wat versgeraspte Parmezaan.