- 2 aubergines
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el olijfolie
- zout en peper
- snufje suiker
- mespuntje harissa
- 8 plakken mozzarella
- geraspte Parmezaanse kaas
- 8 cherry tomaatjes
- verse tijm
Halveer de aubergines in de lengte. Kerf het vruchtvlees kruislings in maar laat de schil in tact, laat ook het kroontje zitten. Bestrooi de snijkanten met weinig zout en peper. Meng de tomatenpuree met de olijfolie, oregano, suiker en harissa (lijkt op sambal) en smeer dit op de snijkanten van de aubergines.
Verhit de Big Green Egg tot 175°C. Plaats de plate setter met daarop het cast iron grid. Leg de aubergines met de schil naar beneden op het cast iron grid en laat deze 15 minuten garen. Leg nu de plakjes mozzarella op de aubergines en bestrooi met Parmezaanse kaas. Leg daarop de in plakjes gesneden cherry tomaatjes en wat tijmblaadjes of jonge takjes. Sluit het deksel van de Big Green Egg nog 7 minuten of tot de kaas goed is gesmolten.
Bron: De Braadslee