Dit bbq recept met aubergine en mozzarella is zo klaar op de grill. Klik hier voor nog meer leuke grillfun!
2 aubergines
potje pittige tomatensalsa of zelf gemaakte
2 lente-uitjes
100 gr mozzarella, klein gemaakt
zout en versgemalen peper
Snij de aubergines in de lengte door in plakken van 1 cm dik. Voor 4 stuks heb je 8 aubergine plakken nodig. Snij het groen van de lente-ui in dunne ringen en wrijf de aubergines in met olijfolie aan beide zijden en kruid ze met wat zout en versgemalen peper.
Zorg voor een schoon en ingevet rooster en leg de aubergines boven de kolen op het rooster. Grill de aubergines aan één zijde ongeveer 4 minuten. Grill de andere zijde 2 minuten en verdeel dan de tomatensalsa over de aubergine en de mozzarella. Sluit de deksel van de barbecue en wacht ongeveer 2 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is. Als de mozzarella mooi gesmolten is leg je ze per twee op elkaar.
Leg ze nu op een mooie plank of bord en strooi tot slot de lente-ui ringen erover.