HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)VegetarischGlutenvrij

Aubergine met kikkererwten

Dit lekkere recept van Lisa is gemakkelijk te bereiden. Het zit vol met groenten en waardevolle vezels, waardoor het een echte voedingsbom is.

Ingrediënten

1 grote aubergine
1/2 rode paprika
1 kleine courgette
200 gram kikkererwten
3 tomaten
1/2 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
300 ml groentebouillon
1 eetlepel tahin
1 theelepel tomatenpuree
peterselie
peper, komijn, chili, zout

Bereidingswijze

Snijd de ui in kleine blokjes. Snij de knoflook in dunne plakjes (op pers). Fruit even kort met de olijfolie in een pan. Snid de aubergine in blokjes en voeg toe. Bak kort. Voeg de in blokjes gesneden paprika en courgette toe en bak mee ook. Snij de tomaten in stukjes en voeg ze toe.

Voeg na een tijdje de groentebouillon toe. Roer de tahin en tomatenpuree erdoor. Giet de kikkererwten af, spoel ze eventueel af met een beetje water en doe ze in de pan. Breng op smaak met peterselie en de kruiden. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen met het deksel half gesloten tot de consistentie en hoeveelheid vloeistof goed zijn. Mogelijk opnieuw proeven en verder op smaak brengen. 

Serveer de pan met flatbread of stokbrood.