4 aubergines
6 eetlepels olijfolie
1 theelepel gedroogde tijm
300 gram feta
2 teentjes knoflook
zout en peper
takjes tijm voor de garnering
De oven verwarmen op 180 graden (gasstand 3-4).
De aubergines schoonmaken en in de lengte doorsnijden. Elke helft aan de kant van de schil ongeveer elke 2 cm insnijden. De sneden een beetje uit elkaar drukken en er een beetje olijfolie indruppelen. Op smaak brengen met de gedroogde tijm.
Een lage ovenschaal invetten met olijfolie en de aubergines met de snijvlakken naar beneden in de schaal leggen.
De feta in plakken van circa 1 cm snijden en naast elkaar leggen. De knoflook schoonmaken en uitpersen boven de feta. Op smaak brengen met peper en zout. Vervolgens de plakken feta in de openingen van de auberginehelften steken.
De aubergine besprenkelen met de rest van de olijfolie en het gerecht 35-40 min in de oven plaatsen. De schaal uit de oven halen, de aubergines garneren met de takjes tijm en serveren met pitabrood of zilvervliesrijst.
Bron: Purple Pride