Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackVegetarisch

Aubergine met bietenhummus

Denise heeft dit recept gemaakt voor aubergine.nl/de. Lees hier haar blog met deze heerlijke oven gebakken aubergine met rode bietenhummus en korianderpesto.

Ingrediënten

Voor 4 porties:

Voor de aubergines
4 aubergines
2 theelepels zout
2 takjes munt
50 g feta
zout, peper

Voor de hummus
200 g gekookte rode biet
240 g gekookte kikkererwten
1 eetlepel tahini
1 scheutje citroensap
1 snufje gemalen kaneel
1/2 theelepel komijn

Voor de pesto
1 bosje koriander
1 teentje knoflook
1 theelepel geraspte citroenschil
6 dadels

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte). Snij de aubergines in plakjes van 2 cm dik. Leg ze naast elkaar op een bord en bestrooi met 2 theelepels zout, wrijf een beetje in.

Snij de rode biet in grove stukken en pureer met de kikkererwten en de tahini in de blender of keukenmachine tot een romige hummus. Breng op smaak met citroensap, komijn, kaneel, zout en peper. Zet opzij. Dep de aubergine goed met keukenpapier. Plaats op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ongeveer 15 minuten in de oven. Hak ondertussen de kruiden, teentje knoflook en dadels grof. Voeg de citroenschil en feta toe en hak deze mee.

Haal de aubergines uit de oven, leg er een grote lepel rode bietenhummus op en bestrooi met de pesto.

Copyright: Denise / Foodlovin