4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)BBQ / grillBijgerechtVegetarisch

Aubergine met avocado salsa

De avocado is helemaal hip tegenwoordig en deze aubergine met avocado salsa is echt een topper die je moet proberen. Als je geen zin hebt om te barbecueën kun je de salsa natuurlijk ook gebruiken voor bij de tortilla chips. Nog meer grillfun? Klik hier.

Ingrediënten

2 aubergines
1 avocado
5 tomaten
1 teentje knoflook
1/2 jalapeno peper (maar hou je van pittiger mag een hele natuurlijk ook)
1/2 ui
1 - 2 el citroensap
100 gram mozzarella, in plakjes
zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Snij de aubergines in de breedte door in plakken van 1 cm dik. Voor 4 stuks heb je 8 aubergine plakjes nodig. Schil de avocado zodat je alleen het vruchtvlees overhoudt. Het makkelijkste is om het vruchtvlees van de avocado, ui, jalapeno peper zonder zaad en de knoflook in een keukenmachine fijn te malen tot er een smeuige massa ontstaat. Voeg het citroensap toe en laat nog even draaien in de keukenmachine. Snij de tomaten fijn in kleine blokjes en schud ze in een kom samen met het advocado mengsel. Roer alles goed door elkaar met een lepel en breng op smaak met zout en versgemalen peper (dit is meer dan genoeg maar ook lekker te gebruiken voor bij de tortilla chips).

Maak de barbecue aan en zorg voor middel heet vuur. Rond de 150 graden boven de kolen. Zorg voor een schoon en ingevet rooster en leg de aubergines boven de kolen op het rooster. Grill de aubergines aan één zijde ongeveer 4 minuten. Grill de andere zijde 2 minuten en verdeel dan de salsa over de helft van de aubergines (4 stuks). Plaats een schijfje mozzarella op de salsa en maak het af met een aubergineschijf. Sluit de deksel van de barbecue en wacht ongeveer 2 minuten tot de mozzarella mooi gesmolten is.