- 700 gram mager rundergehakt
- 2 eieren
- 2 rode uien, fijn gesneden
- Paneermeel
- 2 grote aubergines
- Peper
- Zout
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- Olijfolie
- 150 gram geraspte Parmezaan
- 1 handje peterselie
- 1 handje basilicum
Leg de aubergines met schil een half uur in de oven, of totdat het schilletjes bruin en gerimpeld is en de aubergine zacht is. Laat de aubergine afkoelen.
Snij de aubergine in twee delen en lepel het vruchtvlees er uit.
Meng het vruchtvlees met alle ingrediënten in een kom en voeg net zo veel paneermeel toe, tot er een stevige, niet te natte massa ontstaat waar balletjes van gedraaid kunnen worden.
Draai het gewenste formaat aubergine-gehaktballen en bak de ballen in circa 20 minuutjes krokant en bruin in een met olijfolie ingevette bakpan.
Serveer de balletjes met pasta, een salade of brood. Heerlijk als bijgerecht bij de maaltijd of als borrelhap.
Bron: Purple Pride