Veel (30 min of meer) SnackVegetarischGlutenvrij

Aubergine chips

Deze aubergine chips is de perfecte gezonde snack om tijdens de middag te nuttigen of om met een borrel/feestje op tafel te zetten. Dit recept voor 1 portie is gemaakt door De Kokende Zussen.

Ingrediënten

1 grote aubergine
1 eetlepel zout
1 eetlepel oregano
Bakspray
Zwarte peper

Bereidingswijze

Zet de oven aan op 175 graden. Snijd als eerste de aubergine in zo dun mogelijke plakjes. Wij hebben hiervoor gebruik gemaakt van een mandoline en deze op stand 1 gezet. Wanneer je de hele aubergine op hebt gesneden, leg je alle schijfjes apart op een bordje met keukenpapier. Bestrooi ze dan met zout en laat ze uitlekken op het keukenpapier. Wacht 10 minuten. Dep ze daarna nog eens droog met een stukje keukenpapier. Het is namelijk erg belangrijk dat de aubergine plakjes niet te veel vocht bevatten, anders zullen de chips niet knapperig worden.

Pak dan een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Leg alle plakjes aubergine apart van elkaar op de bakplaat en spray hier de bakspray over. Bestrooi ze daarna met oregano en eventueel peper. Schuif de bakplaat in het midden van de oven de oven en laat ze 10 minuten bakken. Draai ze na deze 10 minuten om en bak ze dan nogmaals 10 minuten.

Nu zijn de chips lekker knapperig en kun je ze dippen in onze heerlijke yoghurtdip of tzatziki dip. Geniet er wel gelijk van, want als je ze een tijdje laat staan zullen ze niet meer zo knapperig zijn. Enjoy!


Copyright De Kokende Zussen