Mohge
1 weckpotje voor meerdere Personen HoofdgerechtSnackLunchBrood/ sandwichesIndiaas

Aubergine Chutney met tomaat

Wil je eens iets anders op tafel zetten met het Paasontbijt? Maak dan deze heerlijke aubergine chutney en combineer het met geroosterd (brioche) brood en een gepocheerd ei. Wil je liever geen hartig gerecht op de vroege morgen, maak het gerecht dan eventueel met de lunch klaar. Ook lekker is om een pita in te smeren met de chutney, rasp er extra belegen kaas over en grill even in de oven tot de kaas gesmolten is. Dat is echt een super lekker hapje! 

 

Dit recept is speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Marie-Louise Kaldenbach van Familie over de Kook. Lees hier haar blog met dit lekkere recept. 

Ingrediënten

1 grote aubergine in kleine blokjes gesneden
1 grote ui gesnipperd
2 trostomaten in kleine stukjes gesneden
1 rode peper fijngehakt
3 teentjes knoflook fijngehakt
2 centimeter verse gember geschild en fijngehakt
2 theelepels tomatenpuree
125 gram bruine basterdsuiker
50 millilter sushi azijn gewone azijn kan ook
flinke snuf chilivlokken of pul biber
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel uienpoeder
snuf vers gemalen zwarte peper en zout
olie

Bereidingswijze

Verhit een scheutje olie in een stoofpan. Fruit de uien met de knoflook, gember en rode peper op niet te hoog vuur voor ongeveer 10 minuten. (de uien moeten dan lekker zacht al zijn)

Voeg de aubergine, tomaten, tomatenpuree, chililvlokken, uienpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder, peper en zout toe. Roer dit goed door en laat voor 5 minuten zachtjes stoven. Schenk dan de azijn erbij samen met de suiker en roer ook dit even door. Laat het geheel nu zonder deksel op de pan zachtjes voor een uurtje stoven. Vergeet niet regelmatig om te scheppen. Breng eventueel nog extra op smaak met een beetje zout en/of peper.

Schep het geheel in een gesteriliseerd weckpotje. De chutney is dan tot 2 weken houdbaar. Als je meer azijn gebruikt is het langer houdbaar maar de chutney wordt dan wel zuurder van smaak.