1 rode uit, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
2 aubergines, in kleine blokjes
1 kaneelstokje
olijfolie
1,5 liter kip- of groentebouillon
500 gram gezeefde tomaten
400 gram kikkererwten, uitgelekt en schoongespoeld
1 tl harissa (of 1 tl chili garlic saus + el ras elhanout + 1 tl citroensap)
1 bosje koriander, de blaadjes
Verhit een scheutje olijfolie in een flinke soeppan en bak ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de aubergines en het kaneelstokje toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk de bouillon en de gezeefde tomaten toe en kook in ongeveer 12 minuten de aubergines gaar. Verwijder het kaneelstokje. Voeg vervolgens de kikkererwten en harissa toe en maak goed warm. Pureer glad met staafmixer en voeg vlak voor opdienen de korianderblaadjes toe.
Lekker met Turks brood (in plakken gegrild of in de olijfolie gebakken)