4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)Voorgerecht

Zoetzure auberginesalade

Ingrediënten

  •  1,25 Deciliter gezeefde tomaat
  • - 75 Gram olijven
  • - 15 Eetlepels olijfolie
  • - 4 Aubergines
  • - 3 Stuks ansjovisfilet
  • - 3 Eetlepels suiker
  • - 2 Stengels bleekselderij
  • - 2 Eetlepels azijn
  • - 2 Eetlepels olijfolie
  • - 1 Ui
  • - Zout

Bereidingswijze

Doe de aubergines in een vergiet. Laat ze, na ze met zout te hebben bestrooid, 30 minuten uitlekken. Spoel ze af, dep ze droog met keukenpapier en bak ze rondom goudbruin in een laagje hete olijfolie. Laat ze weer uitlekken. Fruit de uienringen in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de suiker en de gezeefde tomaten toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot een donkere roodbruine saus. Roer azijn, peterselie, olijven, bleekselderij en ansjovis door de saus en laat deze nog 15 minuten al roerend doorkoken op een laag vuur. Voeg de aubergines aan de tomatensaus toe en laat de auberginesalade afkoelen.