Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtSnackBijgerecht

Turks voorgerecht of amuse

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 1 dl volle yoghurt
  • 6 kleine zoute augurkjes
  • 50 gram peultjes
  • 50 gram verkruimelde pistache nootjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1. Leg de aubergines een uur in de hete as of in een voorverwarmde oven van 200 C, dan laten afkoelen.

2. Halveer de aubergines en hol ze uit. Vruchtvlees laten uitlekken om de bittere smaak weg te halen.

3. Klop met een garde het vruchtvlees totdat er zogenaamde "sliertjes" ontstaan.

4. Snijd de augurkjes en peultjes in dunne lange reepjes en roer deze samen met de yoghurt, pistache, olijfolie en zout en peper door het aubergine mengsel.

5. Lekker op toast, notenbrood of roggebrood.

Bron: Koksgasten 'think aubergine cook aubergine'