8 Personen Veel (30 min of meer) Nagerecht

Tarte tatin met aubergines

Ingrediënten

- 3 tot 4 appels
- 2 aubergines
- 100 gram roomboter
- 100 gram lichte basterdsuiker
- 6 plakjes (roomboter)bladerdee, ontdooid
- bloem om te bestuiven
- 1 eidooier, losgeklopt

Bereidingswijze

Voorbereiding (25 min):
Verwarm de oven op 180ºC. Schil de appels en de aubergines. Snij ze in dunne plakjes. Smelt de boter met de suiker in een tarte-tatinvorm op het vuur of zet een lage taartvorm in de oven. Leg de aubergine en de appelplakjes om en om rondom in de vorm. Maak zeker twee lagen. Bak ca 15 min in de oven.
Leg de bladerdeegplakjes cirkelvormig op elkaar. Bestuif het werkblad met bloem. Rol de gestapelde plakjes deeg uit tot een ruime cirkel. Haal de vorm uit de oven. Laat iets afkoelen en leg de plak bladerdeeg erop. Stop de randen goed in. Klop de dooier los en besmeer de bovenkant. Maak een gaatje in het midden om de stoom te laten ontsnappen.

Bereiding (10 min):
Verwarm de oven op 180ºC. Bak de tarte tatin in ca 20 min af. Haal een mesje langs de rand, leg een groot bord op de vorm en keer de taart in een keer om. Haal de vorm eraf (kijk uit met hete stoom) en serveer warm!

Bron: Elle eten