Geen! (10 min of minder)VoorgerechtSalade

Salade van aubergine en geitenkaas

Ingrediënten

  • 2 kleine aubergines
  • 1 kleine krop frisee sla, gewassen
  • 100 gram stevige geitenkaas
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Takjes bladselderij, voor garnering
  • Olijfolie
Dressing:
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 0,5 dl olijfolie
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1. Snij de aubergines in dunne plakken en haal ze door de olijfolie, bak ze in een koekenpan tot ze gaar en mooi bruin zijn.

2. Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.

3. Verkruimel of snijd de geitenkaas in kleine stukjes.

4. Verdeel de gewassen sla over vier borden en leg hier de plakjes aubergine op.

5. Bestrooien met de geitenkaas en pijnboompitten, vervolgens besprenkelen met de dressing.

6. Garneren met een takje bladselderij.

7. Lekker met boerenbrood of stokbrood.

 

Bron: Koksgasten 'think aubergine cook aubergine'