4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer)

Quiche aubergine

Ingrediënten

- 2 aubergines
- 2 rode uien
- 1 witte ui
- 1 handje verse bieslook
- 2 el olijfolie
- 1 eetlepel verse basilicum
- 1 theelepel aromat
- ½ theelepel cayenne peper
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel verse peterselie
- 30 gram Parmezaanse kaas (gemalen)
- 50 gram belegen kaas (gemalen)
- 3 eieren
- 1 bekertje crème fraiche (200 ml)
- Zout
- Peper
- 1 pak (Koopmans) mix voor Quiche
- 50 gram roomboter
- 1 bakje kerstomaatjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 1 aubergine in de oven tot deze rimpelig, zacht en bruin is (circa 30 minuten). Haal eenmaal afgekoeld, het vruchtvlees met een lepel uit de in de lengte opengesneden vrucht.
Snipper en fruit de uitjes in een koekenpan (circa 5 minuten), voeg de aubergine, basilicum, peterselie, bosuitjes, cayenne peper, aromat en wat peper en zout toe aan het ui mengsel. Laat even sudderen.
Kneed ondertussen het deeg voor de quichebodem, zie instructies vermeld op het pak.
Snijd terwijl het deeg 10 minuten rust, de tweede aubergine in 10 plakken en gril de aubergine krokant en bruin (vet de pan in met een dun laagje olie) en bestrooi met peper en zout.
Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en beleg de bodem met de aubergine vulling en dek af met een laagje gegrilde aubergine en dan een laagje Parmezaanse en belegen kaas.
Bereid vervolgens de saus zoals aangegeven op het pak, gebruik in plaats van melk de crème fraiche en voeg de bieslook toe aan de saus. Giet de saus over de met kaas bedekte vulling en beleg de quiche met gehalveerde kerstomaatjes.
Zet de quiche 45 minuten in de oven (200 graden).

Bron: Purple Pride