4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Pasta

Pikante macaroni met ham en dille en gegrilde auberginesalade

Ingrediënten

- 3 teentjes knoflook
- 2 aubergines
- paprikapoeder
- 3 el bakolie
- 400 g macaroni
- 1 pot (400 g) Pastasaus Pikant
- 150 g hamblokjes
- 4 el fijngeknipte dille
- 1 krop sla
- 4 el  Balsamico Saladedressing

Bereidingswijze

Pel en pers 1 teentje knoflook fijn en snijd de rest in plakjes. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. Wrijf de aubergine in met de fijn geperste knoflook, 1 tl paprikapoeder, 1 el vloeibare margarine en naar smaak wat peper en zout. Gril de aubergine op de hete BBQ, grill of grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ca. 5 min. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 2 el vloeibare margarine in een hapjespan en bak hierin de plakjes knoflook 2 min. Voeg de warme macaroni, de saus en de hamblokjes toe. Warm goed door, schep er op het laatst de helft van de dille door en breng verder op smaak met wat peper en zout.
Haal de blaadjes sla los van de krop, was en droog ze. Meng de slablaadjes met de dressing en naar smaak wat peper en zout. Schep de aubergine erdoor. Schep de macaroni op 4 warme borden, bestrooi met de rest van de dille en geef de auberginesalade er apart bij.