2 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Pasta

Pasta Putanesca

Ingrediënten

  • 200 gram (penne) pasta
  • 1-2 eetlepels (olijf)olie
  • ½ blikje (circa 15 g) ansjovisfilets (uitlekgewicht blikje totaal 30 gram)
  • 1 rode peper
  • 1 bakje champignons in schijfjes 
  • 1/2 aubergine in blokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 groene olijven zonder pit
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • zout en peper
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kook de pasta al dente (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en smelt daarin op laag vuur de ansjovis. Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes. Bak de blokjes aubergines met een scheutje olie in een koekenpan lichtbruin. Doe de champignons en aubergine met de rode peper bij de ansjovis in de pan. Pers de knoflook erboven uit en bak het geheel ongeveer 5 minuten. Snijd de olijven in ringetjes en hak de basilicum fijn. Giet de pasta af en goed uitlekken en schep deze met de olijven en de basilicum door het groentemengsel. Maak op smaak met zout en peper en eventueel wat extra olijfolie. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.