2 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)Voorgerecht

Panpizza met aubergine en champignons

Ingrediënten

  • 1 bakje champignons (250 g ) in plakjes
  • ¼ aubergine in blokjes
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie (met Italiaanse kruiden)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 sneetjes brood
  • beetje boter of margarine
  • 4 eetlepels kant-en-klare tomatensaus
  • 4 plakjes belegen kaas
  • 1 theelepel pizzakruiden

Bereidingswijze

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan. Doe de champignons en aubergineblokjes erbij, pers het teentje knoflook erboven uit en bak de groenten al omscheppend 3-5 minuten. Snij van de boterhammen de korstjes af. Besmeer de boterhammen met een klein beetje boter of margarine. Haal de champignons en aubergine uit de hapjespan en leg de sneetjes brood met de besmeerde kant naar beneden in de pan. Verdeel de tomatensaus en de groenten over de boterhammen. Snij de plakken kaas in repen. Leg de repen kaas erop en strooi de pizzakruiden erover. Laat de panpizza, met een deksel op de pan, in ongeveer 10 minuten heet worden.