4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Pasta

Lasagne van aubergine

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 400 gram vleestomaten
  • 300 gram pastaschelpjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram in blokjes gesneden ham
  • 2 zakjes witte bechamelsaus
  • 250 gram geraspte, belegen kaas
  • vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines in blokjes van 1,5 cm. Pel de uien en snipper deze fijn. Snijd de peper in ringen en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten in blokjes. Kook de pastaschelpjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen olie in een hapjespan, pers de knoflook hierboven uit en bak hierin de aubergine en ui rondom bruin. Voeg de rode peper, tomatenblokjes en hamblokjes toe en laat de saus zachtjes sudderen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Maak de bechamelsaus (28 gram per zakje) volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en roer 150 gram kaas door de saus. Verdeel achtereenvolgens de groentesaus, pastaschelpjes, kaassaus en overige geraspte kaas over de ovenschaal. Bak de ovenschotel circa 10 minuten in de oven tot de bovenzijde gegratineerd is.

Tips

Voeg ter variatie in plaats van de hamblokjes 300 gram rulgebakken gehakt toe. I.p.v. vleestomaten kunnen ook pruimtomaten worden toegevoegd.