4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) Pasta

Kruidige lasagna met aubergine en ricotta

Ingrediënten

- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 el bakolie
- 500 gram rundergehakt
- 1 zak pastasaus Kruidig
- 1 pak lasagnevellen
- 250 gram ricotta
- 50 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aubergine in blokjes. Pel en snipper de ui.

Verwarm de bakolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Breng het op smaak met zout en peper.

Voeg de aubergineblokjes toe en schep alles even om.
Schenk dan de pastasaus erbij en laat dit 5 minuten pruttelen. Schep vervolgens de ricotta door de saus. Breng de saus eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met een schepje saus. Bedek de saus met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus. Vul de schaal zo verder, met om-en-om lasagnevellen en saus. Eindig met een laagje saus en maak het gerecht af met de geraspte kaas.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de lasagne 40 á 45 minuten gaar en goudbruin.