4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)

Italiaanse aubergineschotel

Ingrediënten

- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 stengels bleekselderij
- 350 gram Italiaanse worst
- 1 aubergine
- 250 gram trostomaten
- 50 gram groene olijven zonder pit
- 4 el Gentile Extra Vergine olijfolie
- 2 el Aceto Balsamico di Modena
- 1,5 el poedersuiker
- 50 gram pijnboompitten

Bereidingswijze

Hak de ui en de teentjes knoflook fijn. Snijd de bleekselderij, de aubergine en de tomaten in stukken. Snijd de worst in schuine stukjes.

Verhit in een pan een flinke scheut olijfolie en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de stukken bleekselderij, aubergine en tomaat toe en schep dit goed door. Zet het vuur lager en laat het zachtjes gaar worden.

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Voeg vervolgens de stukken worst en de olijven toe aan het groentemengsel en laat ze 5 minuten meepruttelen.

Meng in een kommetje een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en poedersuiker en schenk dit over de groenten in de pan.

Schep het gerecht nog even goed door en verdeel het over 4 borden. Strooi als laatste de geroosterde pijnboompitten erover en serveer direct.

Tip:
Lekker met pasta.