4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer) BBQ

Griekse lamsburger

Een sappige lamsburger met de smaken van Griekenland. Extra lekker met wat zelfgemaakte tzatziki!

Ingrediënten

3 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tl zout
1 grote aubergine, in blokjes
3 tenen knoflook, fijngesneden
1 tl versgemalen peper
½ tl komijnpoeder
¼ tl kaneel
1½ tl oregano blaadjes, verkruimeld
2 tl tomatenpuree
500 gr lamsgehakt
Flinke snuf gerookt zeezout
½ komkommer, fijngesneden
2 tomaten, in blokjes
1 rode ui, gesnipperd
1 el rodewijnazijn
8 pitabroodjes
Zelfgemaakte tzatziki

Bereidingswijze

Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de ui aan met het zout. Voeg de aubergine toe en bak 3-5 minuten, totdat deze zacht is. Voeg de knoflook, versgemalen peper, komijn, kaneel en een ½ tl oregano toe, bak een minuutje terwijl je roert. Roer hierna de tomatenpuree door het mengsel en bak een paar minuten mee. Doe het mengsel in een schaal en laat minstens 15 minuten afkoelen.
Meng het lamsgehakt met gerookt zeezout en het afgekoelde aubergine mengsel. Vorm 4 burgers van het mengsel en leg deze afgedekt in de koelkast om op te stijven.

Maak een salsa van tomaat, komkommer en rode ui met 1 el olie en de rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit olijfolie in een pan en bak de burgers medium, ongeveer 4 minuten per kant. Nog lekkerder: maak ze op de barbecue! Gril de pitabroodjes aan beide kanten. Besmeer 4 broodjes met tzatziki. Leg de burgers erop, een flinke schep salsa en dek af met het tweede pita broodje.

Bron: FoodWeLove