4 Personen HoofdgerechtVeel (30 min of meer)

Gevulde aubergine schuitjes

Ingrediënten

  •  2 grote aubergines
  • 2 eetlepels olijfolie - 200 g uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram tomaten
  • 200 gram rozijnen
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • Peper van de molen
  • 1/2 koffielepel kaneel
  • 1/2 koffielepel suiker

Bereidingswijze

Verwijder de steel van de aubergines, halveer ze en schep het vruchtvlees er gedeeltelijk uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de ui en fruit deze samen met de geperste knoflook in hete olie in een koekenpan tot ze glazig zijn. Pers het vocht uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg bij het uienmengsel de aubergineblokjes, de rozijnen en de amandelen. Laat het even doorwarmen en breng het op smaak met peper, kaneel en suiker. Vul de halve aubergines met het mengsel. Zet de aubergines gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden op een met aluminiumfolie bedekte bakplaat.