6 Personen HoofdgerechtVoorgerechtSnackBBQ

Gemarineerde aubergine

Ingrediënten

- 750 gram aubergine
- 60 ml olijfolie
- 2 el balsamico azijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 ansjovisfilet
- 2 el verse peterselie

Bereidingswijze

Snij de aubergine in dikke plakken, bestrooi ze royaal met zout en laat de plakken 30 minuten rusten.
Spoel het zout van de plakken en dep de aubergines droog. Meng de olie, azijn, knoflook, ansjovis, peper en zout tot een glad geheel.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de plakken enkele minuten tot ze goudbruin zijn. Leg de gebakken aubergine in een kom en meng de plakken met de ansjovisdressing. Voeg de fijngesneden peterselie toe en laat de plakken 4 uur in de marinade staan.
Serveer de aubergine op kamertemperatuur.

Bron: Purple Pride