4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackBBQ

Gegrilde aubergines met ras el hanout kruiden

Ingrediënten

- 1 aubergine
- 1 el olijfolie
- 1 a 2 tl ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
- citroensap
- zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergine in de lengte doormidden, snijd ook het kroontje doormidden. Maak kruislings wat inkepingen, maar laat de schil heel. Verdeel de kruiden en de olie over de opengesneden helften. Verwarm een oven of een barbecue tot 200°C en laat de aubergines met het snijvlak naar boven helemaal gaar worden. Haal dan de aubergines uit de oven of barbecue en laat wat afkoelen. Schep al het vruchtvlees uit de schil en hak wat kleiner indien het grof blijft. Doe er naar smaak wat citroensap en zout bij en serveer op een toastje, naanbrood of Turks brood.

 

Bron: De Braadslee