6 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)

Fusilli met groenten

Ingrediënten

  • 500 g fusilli
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 250 g gepelde tomaten of 2 à 3 verse tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 pikante peper
  • 8 eetlepels extravergine olijfolie
  • 10 basilicum blaadjes
  • 6 eetlepels geraspte pecorinakaas
  • zout

Bereidingswijze

Spoel de groenten af, maak ze goed schoon en snij ze in blokjes. Haal uit de paprika ook de binnenste witte zaadlijsten; zet de blokjes aubergine ongeveer onder grof zout (zo verliezen ze het bittere). Spoel het zout zorgvuldig van de aubergines af voordat u ze bakt. Doe nu de olijfolie in een ruime koekenpan met antiaanbaklaag, voeg de in stukjes sneden ui en knoflook toe, vervolgens alle andere groenten samen met de gehakte pikante rode peper en 2 à 3 basilicum blaadjes, roer alles goed door de olijfolie. Voeg nu ook de in stukjes gesneden gepelde tomaten (of de verse tomaten) toe en laat de saus 15 minuten koken, roer af en toe door. Kook de pasta beetgaar in ruim, gezouten water; de pasta afgieten en in de koekenpan doen, al roerend snel “sauteren” (garneer de pasta met de overgebleven basilicumblaadjes). Dien het pastagerecht goed warm op met de geraspte pecorinakaas (en nog 2 à 3 eetlepels rauwe olijfolie en een beetje pikante rode peper in poedervorm)