4 Personen Veel (30 min of meer) SnackBijgerecht

Berenjenas jubileo

Ingrediënten

- 1 aubergine
- 3 el witte wijnazijn
- zout
- bloem
- cayennepeper
- zonnebloemolie

Bereidingswijze

Was de aubergine, verwijder de steelaanzet en snijd de aubergine in blokjes van 2X2 cm. Doe ze in een schaal en meng met de witte wijnazijn en het zout. Laat minimaal een half uur staan en schep af en toe om.

Doe de aubergine dan in een zeef of vergiet zodat het overtollige vocht kan weglopen. Doe in een ruime kom een paar scheppen bloem en een mespuntje cayennepeper en meng dit. Doe er een derde deel van de aubergines in en schud of schep goed door elkaar. Verhit de olie in een ruime pan of in een frituurpan tot 180°C. Schep de aubergines uit de bloem en schud de losse bloem er af. Laat de blokjes voorzichtig in de olie glijden en schep af en toe om. Haal ze er uit als ze lichtbruin kleuren en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer ze warm met een prikkertje en geef er eventueel patatas bravas saus bij.

 

Bron: De Braadslee