4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)Voorgerecht

Auberginetaartjes met ricottavulling

Ingrediënten

- 1 bakje roma tomaatjes
- 1 bakje ricotta
- 2 aubergines
- 1 eierdooier
- Basilicum
- Zout en peper
- Olijfolie

Bereidingswijze

Rol met een deegrol de plakken aubergines een klein beetje dunner.
Vet 8 ramequin bakjes in met olijfolie, en bekleed ze met 3 plakken aubergine, waarvan een deel over het randje van het bakje hangt.
Prak in een kom de ricotta en roer er de eierdooier, een eetlepel fijngehakte basilicum, een eetlepel olie en een snufje zout doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de bakjes met dit mengsel. Vouw het overhangende deel over de ricotta vulling. Zet de vormpjes 10 min in de oven op 180 graden
Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en bak ze even in de koekenpan met olie de basilicum en wat zout. Haal de taartjes uit de bakjes en leg ze op een eenpersoonsbord met de tomatenblokjes er omheen.

Bron: Purple Pride