8 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)Voorgerecht

Aubergines gevuld met tartaar en kaas

Ingrediënten

  •  500 Gram rundertartaar
  • - 40 Gram Parmezaanse kaas
  • - 25 Gram roomboter
  • - 5 theelepels citroensap
  • - 4 Aubergines
  • - 4 Eetlepels tomatenpuree
  • - 1 teentje knoflook
  • - 1 Ei
  • - 1 Theelepel kruidenzout
  • - 1 Theelepel komijn
  • - Een halve ui
  • - 0,2 Eetlepels gedroogde peterselie
  • - Peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Was de aubergines en laat ze 5 minuten in water koken. Neem de aubergines uit het water en snij ze in de lengte doormidden. Haal voorzichtig het vruchtvlees eruit, net zoveel dat er nog een rand van ongeveer 0.5 centimeter overblijft. Hak het vruchtvlees fijn. Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de ui en knoflook in 3 minuten. Voeg er dan het vlees en het fijngehakte vruchtvlees bij. Laat dit, al roerende, bruin worden. Voeg tomatenpuree, komijn, peterselie, zout en peper naar smaak bij. Laat het zachtjes koken tot alle vloeistof is opgenomen. Leg de aubergines in een met boter ingevette ovenschaal. Vul ze met het mengsel. Klop ei, water en citroensap door elkaar en giet dit over de gevulde aubergines. Strooi er parmezaanse kaas over en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de aubergines lichtbruin zijn.