4 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)VoorgerechtLunchGevuld

Aubergines gevuld met geitenkaas en groente

Ingrediënten

  • 100 Gram geitenkaas
  • 90 Gram tomaat
  • 4 Bekertjes creme fraiche
  • 2 Aubergines
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Rode paprika
  • 1 Ui
  • 1 Teentje knoflook
  • Peper, zout

Bereidingswijze

Snij de kroontjes van de aubergines en halveer ze. Lepel het vruchtvlees uit de schil, maar laat een rand van 1 centimeter dikte zitten. Snij het vruchtvlees in stukjes. Verhit de olijfolie, bak de gesnipperde ui 2 minuten en voeg de in blokjes gesneden paprika, de knoflook en het auberginevruchtvlees toe. Laat dit op laag vuur 10 minuten doorsudderen. Voeg de creme fraiche toe. Vul de aubergines met dit mengsel, leg de plakjes tomaat bovenop. Bak de aubergines in de oven 10 minuten op 225 graden Celsius. Leg de plakjes geitekaas (bijv. Picandou) op de aubergines en bak nog 10 minuten.