6 Personen Gemiddeld (10 tot 30 min)SnackBBQLunch

Auberginepuree met yoghurt

Ingrediënten

- 3 aubergines
- sap van ½ citroen
- 2 el olijfolie extra vierge
- 2,5 dl griekse yoghurt
- 2 teentjes knoflook
- zout
- bladpeterselie

Bereidingswijze

Prik de aubergines in op diverse plaatsen, leg ze onder de hete grill en rooster tot de aubergine gaar en zacht is. Draai af en toe om. Schep het vruchtvlees uit het vel en doe in een zeef. Zet hier een lekbak onder want er komt veel vocht uit. Snijd fijn in de zeef en druk er veel vocht uit. Meng in een schaal de yoghurt met citroensap, zout, fijngehakte knoflook en olijfolie en roer de auberginepuree erdoor. Garneer met fijngesneden peterselie. Serveer op toast of met brood.

 

Bron: De Braadslee