2 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)Veel (30 min of meer)

Aubergine-paprikaschotel met kaas

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 aubergine
  • 250 g kastanjechampignons
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 100 g babymaïskolfjes
  • 100 g diepvriesdoperwten
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel tijm
  • zout en peper
  • 250 g magere kwark
  • 2 eetlepels melk
  • 100 g geraspte oude kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de paprika schoon en snij in stukjes. Veeg de champignons schoon en halveer ze. Snij de aubergine in dunne plakjes. Snipper het sjalotje en het teentje knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en bak het sjalotje en de knoflook heel even. Schep alle groenten met het chilipoeder, de tijm en zout en peper naar smaak erdoor en voeg 2 eetlepels water toe. Smoor de groenten afgedekt in ca. 5-8 minuten zachtjes beetgaar. Vet een lage ovenschaal in en schep de groenten met vocht erin. Roer in een kom de kwark los met de melk en de geraspte kaas en strijk dit mengsel uit over de groenten. Laat de schotel in het midden van de oven in ca. 15-20 minuten door en door heet worden en mooi goudbruin kleuren. Lekker met aardappelpuree.