4 Personen HoofdgerechtGemiddeld (10 tot 30 min)

Aubergine-gehaktschotel met pesto rosso

Ingrediënten

- 2 aubergines
- 500 gram rundergehakt
- 1 potje pesto rosso
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el olijfolie
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de aubergine in plakken en dep ze droog. Bestrijk ze dun met olijfolie en bak ze (in gedeelten) in een hete grillpan of koekenpan tot ze mooie grillstrepen hebben.
Bak het gehakt in een wok zonder vet rul en bruin. Schep er 2 eetlepels pesto en de fijngehakte peterselie door en laat het gehakt nog zo'n 5 minuten pruttelen.
Leg een derde van de plakken aubergine in een ingevette ovenschaal en bestrijk ze royaal met pesto. Verdeel de helft van het gehakt erover. Leg hierop weer een laag aubergine met pesto, dan de rest van het gehakt en tot slot de derde laag aubergine met pesto.
Strooi de geraspte Parmezaanse kaas erover. Bak de schotel in de oven in 25 minuten mooi bruin en gaar.
Lekker met ciabatta of bij pasta.